İçeriğe geç

Batırık Nasıl Yenir

Batırık nasıl bir yemek?

Batık, Mersin, Konya ve Karaman gibi birçok ilde farklı şekilde hazırlanan sulu bir salata türüdür. Mercimek köftesine benzese de tadı bambaşkadır. Soğuk servis edilen batik, ince bulgur, tahin ve domates karışımından oluşur.

Batırık nerenin yemeğidir?

İçerisindeki domates, salatalık ve bulgur nedeniyle lor peynirine benzemektedir. İç Anadolu Bölgesi’nin güney kesiminde ve Akdeniz’de Toros Dağları’na yakın bölgelerde, Karaman, Bozkır, Ermenek ve Mersin, Tarsus, Erdemli, Mut, Aydıncık, Anamur, Bozyazı, Silifke ve Gülnar ilçelerinde üretilmektedir.

Batırığın içine ne konur?

İlk acılığı geçince karışıma baharatlar, tuz, incecik doğranmış sebzeler, domates, yeşil biber, limon suyu ve zeytinyağı eklenir. Servis etmek için batırık soğuk suyla seyreltilir ve yanına asma yaprakları konularak servis edilir. Asma yaprakları lavaboya atılır ve kaşıkla yenir.

Batırık köftesi nedir?

Batırık, Orta Anadolu ve Akdeniz bölgesinde yaygın olarak hazırlanan bir meze/salata türüdür. Batır’ı mercimek köftesi ve kısırdan ayıran bazı özellikler vardır. Örneğin mercimek köftesi ve batik benzer bir şekle sahiptir, ancak mercimek köftesi batikten daha kurudur.

Karaman batırması nasıl yapılır?

Batırık – Karaman Rendelenmiş domates, salça, kırmızı biber salçası, soğan, ince kıyılmış kırmızı biber ve maydanoz, kavrulmuş tahin ve baharatlar eklenip ovulur. Diş etleri yumuşayıp dişe değmeyene kadar fırçalama işlemine devam edilir. Daha sonra bunlardan küçük topaklar oluşur.

Kısıra tahin konur mu?

Tahini bir tavaya alıp koyulaşana kadar iyice kavurun, sonra ocaktan alın. Salatalığı, yeşil biberi, kalan soğanı ve domatesi küçük parçalara doğrayın. Önce kızarmış soğanları bulgura ekleyin, sonra tahini ekleyin ve iyice yoğurun. Karışım soğuduktan sonra doğranmış sebzeleri ekliyoruz.

Batırık kaç kalori?

Bir porsiyondaki besin değerleriKalori375.68 % günlük ihtiyaç**Demir2.98 mg%17Potasyum531.16 mg%15A vitamini3984.12 IU%80B vitamini30.

Batın yanına ne gider?

Yarasa geleneksel olarak haşlanmış asma yaprakları ve ekşi mayalı ekmekle servis edilir.

Tokat bat nasıl yenir?

Yemeğin özelliği sıcak ve sulu yenmesi olduğundan su miktarı iyi dengelenmelidir. Gerekirse malzemeler eklendikten sonra ılık su eklenebilir. Yarasa hazır olduğunda ekmek ve asma yapraklarıyla servis edilmelidir.

Batın içine ne konur?

Bat, Tokat yöresine ait bir yemektir. Malzemeler şunlardır; yeşil mercimek, ince bulgur, salça, dereotu, taze soğan ve ceviz. Mercimek haşlanır ve soğumaya bırakılır. Bu arada ince bulgur salça ile karıştırılır.

Balkan köftesinin adı nedir?

Ćevapi (Sırp-Hırvatça telaffuzu: [tɕɛv̞ǎːpi]) veya ćevapčići, Balkan ülkelerinde yapılan bir kebap türüdür.

Tokmak köftesi hangi yöreye aittir?

Çorum yöresine ait kızarmış görüntüsüyle iştahınızı kabartacak ve tadına doyamayacağınız bir tarifle mutfağınıza gelmeye hazırız! Çorum Tokmak köfte tarifiyle protein dolu bir köfte. Bu köfte kırmızı et yerine beyaz etle yani tavukla hazırlanıyor.

Bulgurlu köfteye ne denir?

Fellah Köfte; Gliko bulgurdan yapılan bir köfte çeşidi olup Kürt köftesi, Arap köftesi, sarımsaklı köfte, bulgur köftesi, küpkurt veya zeyitli köfte gibi isimlerle de bilinir.

Zile batı nasıl yapılır?

Mercimekleri pişiriyoruz, sıcak mercimeğin yarısını derin bir kaseye koyuyoruz, ince bulguru domates salçasıyla karıştırıp nemlenmesini sağlıyoruz. Diğer tarafı ıslanırken yeşillikleri incecik kıyıyoruz. Soğuyan mercimeği ekleyip biraz soğuk suyla sulandırıyoruz. Doğradığımız yeşillikleri ve cevizlerimizi ekleyip servise hazır hale getiriyoruz.

Tokat bat nedir?

Asma yaprağı ve köy ekmeğiyle servis edilir. Tokat’ın yöresel yemeklerinden biri olan bat, adını yenme biçiminden alır. Bat ismi, yemeğin sulu olması ve içine ekmek batırılarak yenmesinden gelir. Bazı ilçelerde “bad” olarak telaffuz edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bursa eskort şişli escort